Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Sebastian Aholle jo päättynyt NHL-kausi oli kaikin puolin nappisuoritus. Laidasta keskelle vaihtanut sentteri takoi uransa kolmannella kaudellaan ennätyspisteensä niin runkosarjassa kuin myös pudotuspeleissä – jotka olivat tosin ensimmäiset hänelle.

Runkosarjan 82 ottelussa syntyivät tehot 30+53=83, kevään 15 pudotuspeliottelua toivat tehot 5+7=12. Canesin tie nousi pystyyn vasta idän konferenssifinaaleissa.

– Pudotuspelikiekko on vaikeampaa ja intensiivisempää. Me kaikki tiedämme nyt, mitä pudotuspeleihin pääseminen ja pudotuspelisarjojen läpivieminen vaativat. Olemme nyt vielä nälkäisempiä, Aho kertoi Hurricanesin nettisivuilla.

Aho vaihtoi pelipaikkansa talvella laidasta keskelle.

– Se oli minulle haaste. Tiedän, että voin olla sentterinä vieläkin parempi. Se oli kovaa, mutta todellakin hauskaa touhua.

Kuten henkilökohtaiset tilastot ja pelipaikan vaihtuminen jääkiekkojoukkueen kenties tärkeimpään rooliin osoittavat, on Aho ottanut urallaan valtavia askeleita. Silti suomalaisella on vielä enemmän annettavaa.

– Haluan kyetä ajattelemaan niin, että minulta löytyy vielä toinen taso. Minun täytyy tehdä paljon töitä kesällä – ja päivittäin ja joka vuosi.