Scoutti paljasti: NHL-seura poisti suomalaisen superlupauksen kokonaan varauslistalta – ”Asenne ja luisteleminen huolettaa”

© Kuva: Taneli Niinimäki
NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!

NHL:n kesän varaustilaisuuden yhtenä suurempina villinä korttina pidetään 18-vuotiasta suomalaispuolustajaa Anttoni Honkaa.

Liigassa JYPiä ja Jukureita sekä Mestiksessä KeuPa HT:ta tällä kaudella edustaneen taiturimaisen puolustajan sijoitus NHL:n varausarvioissa on heitellyt ehkä enemmän kuin millään muulla pelaajalla.

The Athletic -lehden kiekkolupauksiin perehtynyt toimittaja Scott Wheeler kuuluu niihin harvoihin, jotka uskovat Hongan menevän jo ensimmäisellä kierroksella varaustilaisuudessa.

Kaikki eivät kuitenkaan ole samoilla linjoilla Wheelerin rohkean arvion kanssa.

– Kun julkaisin oman TOP-100 -listani tulevasta varaustilaisuudesta, kuulin kolmelta pelaajatarkkailuun liittyvältä henkilöltä palautetta siitä, että asetin Hongan 20. sijalle. Yksi NHL:n pelaajatarkkailija ylisti minua siitä, että uskoin vielä Honkaan, vaikka suomalaispuolustajasta on pyörinyt paljon melua. Toinen pelaajatarkkailija ja yksi toimittaja eivät taas olleet samoilla linjoilla kanssani. Jälkimmäisen pelaajatarkkailijan NHL-seuralla Honka ei ole mahtunut ollenkaan varattavien pelaajien listalle, Wheeler paljasti.

Wheeler näkee selvän syyn siihen, miksi Hongan potentiaali aiheuttaa niin paljon erimielisyyttä kiekkopiireissä.

– Hänen pelaamistaan alemmilla tasoilla on vaikeaa arvioida, sillä hän pystyy dominoimaan siellä vaikka hän ei edes yrittäisi kovaa. Hän on kokeneempi kuin muut pelaajat omassa ikäluokassaan, joten pelaajatarkkailijat odottavan häneltä myös kypsempää peliä. Jotkut pelaajatarkkailijat sanovat, että hänen pelaamisensa on ollut surkeaa, kuten 24 Liiga-ottelussa saatu tehotilasto -14 antaa myös olettaa. Hongan kohdalla ei huoleta taidon määrä, vaan yrittäminen, sitoutuminen puolustamiseen, asenne sekä luistelu, asiantuntija kertoo.


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!

NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!