San Jose Sharksin 0-5-murskatappio St.Louis Bluesille sunnuntaina asetti joukkueen NHL:n läntisen konferenssin finaaleissa jo selkä seinää vasten Bluesin johtaessa ottelusarjaa nyt voitoin 3-2.

Kaiken lisäksi Sharks sai ottelussa runsaasti huonoja uutisia useiden tähtipelaajien tippuessa rivistöstä loukkaantumisten vuoksi.

Erik Karlsson (kuvassa) ja Tomas Hertl eivät pystyneet enää kolmannessa erässä pelaamaan ja kapteeni Joe Pavelski loukkaantui vastapuolen kippari Alex Pietrangelon kovan niitin seurauksena.

Myös suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi koki kamppailussa kovia saatuaan kiekon kasvoihinsa ollen päätöserässä pitkään paikattavana.

Karlssonin pakkiparina pelannut Brendan Dillon harmittelikin hailauman epäonnea.

– Sitä ei haluaisi keksiä tekosyitä, mutta kun menettää avainpelaajia tappio-asemassa on vaikea pitää tarvittavaa vauhtia yllä, Dillon manaili NHL.comille.

Sharks-luotsi Peter DeBoer ei normaaliin pudotuspelitapaan avannut millään lailla loukkaantuneiden pelaajiensa tilannetta, mutta kärkipelaajien mahdollinen poissaolo seuraavasta kamppailusta saattaisi olla joukkueelle kohtalokas.

Ottelusarja on katkolla Bluesille varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Stanley Cup-finaaleihin on jo aiemmin selviytynyt itäisen konferenssin ykkönen Boston Bruins.

LUE MYÖS: St. Louis Bluesille murskavoitto NHL-pudotuspeleissä – suomalaishyökkääjä loukkasi itseään

St. Louis Blues teki NHL:ssä ilmiömäistä jälkeä – näitä faktoja lukiessa monttu jää täysin auki