Palaako MM-kisojen potentiaalinen kiusankappale huippusijoille? Suomessa pelaavat tähdet vahvistavat joukkuetta

© Kuva: Ilari Isotalo

Jääkiekon MM-kisoissa lohko B:ssä pelaava Norja kasaa Slovakian turnaukseen mielenkiintoista joukkuetta. Mukana on mm. kaksi Liigassa pelannutta tähteä.

Joukkueen maalivahtiosastolla mukana on TPS:ssä torjunut, mutta sittemmin KooKoohon siirtynyt maalivahti Henrik Haukeland. Toinen Suomesta tuttu pelaaja on kassarin uusi joukkuekaveri, puolustaja Alexander Bonsaksen.

Norja on saamassa jalkeilleen jälleen kerran varsin nimekkään joukkueen. Muita tähtiä ovat Chicago Blackhawksin hyökkääjä Andreas Martinsen sekä esimerkiksi Mathis Olimb, Martin Röymark ja Patrick Thoresen sekä pakki Jonas Holös.

Norja on aikoinaan ollut joukkue, joka voi parhaimmillaan olla jopa puolivälierissä vaarallinen vastustaja. Edellisen kerran se on yltänyt pudotuspelivaiheeseen tosin keväällä 2012. Silloin Venäjä meni jatkoon 5-2-voitolla, vaikka viimeisellä tauolla taulussa olivat numerot 2-2.

Tuon turnauksen jälkeen Norjan paras sijoitus on ollut kymmenes.

JÄÄKIEKON MM-KISOJEN KAIKKI JUTUT TÄÄLLÄ.