Leijonat ei yllä perjantaina alkavissa MM-kisoissa kärkisijoille, jos on uskominen ruotsalaista vedonlyöntiyhtiö NordicBetiä.

Suomen joukkue Slovakian kinkereissä on todella kokematon ja ainakin paperilla ohut. Rosterissa ei ole NHL-tähtiä, vaan sen muodostavat yllätysnimet ja esimerkiksi kotimaisen Liigan tähdet. Joukkueeseen voit tutustua tämän tekstin alussa olevan linkin takaa.

Koska joukkue on suhteellisen nimetön, ei se vakuuta länsinaapurissa. Ruotsalaiset tuntuvat aloittaneen jonkinlaisen veljellisen vinoilun jo nyt, vaikka kiekko ei ole pudonnut keskiympyrään vielä kertaakaan.

NordicBetin tiedotteen mukaan Leijonat on kisojen kuudenneksi kovin joukkue. MM-kisoissa matka tyssää todennäköisimmin puolivälieriin.

Maailmanmestaruus olisi jättipaukku. Kuvaavaa on, että se toisi vedonlyöjille rahat takaisin peräti 16-kertaisesti. Alkulohkoon jäämisen kerroin on 9.

Suomi voitti Slovakiassa MM-kultaa kahdeksan vuotta sitten keväällä 2011.

– Kerroin mestaruuden “Slovakia-uusinnalle” on itse asiassa suurempi kuin sille, että Suomen pelit päättyisivät jo alkulohkoon. Kahdeksan parhaan joukkueen ulkopuolelle jääminen on Leijonille kuitenkin äärimmäisen harvinaista: Suomi on ollut MM-kisoissa yhdeksäs viimeksi vuonna 1955, NordicBet tylyttää.