No nyt! Suomalaisyllättäjä viemässä joukkuettaan jättimenestykseen – antaa samalla mielettömiä näyttöjä NHL:ään

© Kuva: Getty Images

AHL-joukkue Toronto Marliesin maalivahti Kasimir Kaskisuo on päässyt sarjan pudotuspeleissä huimaan iskuun. Joukkue kaatoi Cleveland Monstersin niskaan sunnuntai-iltana jääkylmää vettä, kun se voitti 2-0.

Suomalaisvahti venyi pikkumustan eteen peräti 35 kertaa ottelussa, jossa Marlies pääsi enää voiton päähän jatkopaikasta. Toisen kierroksen parit menevät AHL:ssä poikki neljällä voitolla.

Vantaalaislähtöinen veskari on antanut sekä Calder Cupin mestaruustaiston että NHL:n suuntaan kovia näyttöjä. Pudotuspeleissä kiekot ovat pysähdelleet peräti 95,3 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 1,49.

Maalivahtia ei ole varattu mihinkään, eikä hän ole pelannut NHL:ssä otteluakaan. Mainitsemisen arvoinen fakta on lienee sekin, että esimerkiksi vielä kaudella 2011-12 kassari torjui kiekkoja Suomen II-divisioonassa Bewen maalilla.

Askeleet ovat olleet suhteellisen valtavia.