TPS:n ja Leijonien teinisensaatio Kaapo Kakon oletetaan siirtyvän ensi kaudeksi NHL:ään, joskin nuorukaisen seura selviää vasta kesäkuun lopussa järjestettävässä varaustilaisuudessa.

Suurimpina suosikkeina Kakon uudeksi joukkueeksi on ensimmäisenä valitseva New Jersey Devils sekä toisena valitseva New York Rangers. Näistä Rangersiä pidetään suomalaisnuorukaiselle suurempana todennäköisyytenä, sillä yhdysvaltalaista Jack Hughesia on pidetty lähes kaikissa ennakoissa tulevana ykkösnimenä.

NHL.comin asiantuntija Dan Rosen ei lähde poikkeamaan draft-ennakoista, sillä hän myös uskoo, että Kakosta tulee lopulta Rangersin varaus.

Rosen pisti pöytään melkoisen kovan arvion Kakon ensi kaudesta, jos se tapahtuu Rangersin väreissä.

– Kakolla on mahdollisuus päästä pelaamaan ykkösketjussa Mika Zibanejadin ja Chris Kreiderin kanssa. Hän voisi olla ensimmäisessä ylivoimaketjussa. Kakon koko, kulmapelaaminen sekä aliarvostetut pelinrakennustaidot voivat taata hänelle mahdollisuuden Brock Boeserin -tapaiseen tulokaskauteen Vancouver Canucksin kanssa kaksi kautta sitten, Rosen arvelee.

– Boeser teki silloin 62 ottelussa 29 maalia ja 26 syöttöpistettä. Se tarkoittaisi täydellä 82 ottelun kaudella 38 maalia ja 34 syöttöpistettä. En vielä täysin varma siitä, pääseekö Kakko näihin numeroihin, mutta on aiheellista uskoa, että hän tekee yli 20 maalia ja yli 50 tehopistettä tulokaskaudellaan, toimittaja lisäsi.

Rosen ei usko Hughesin pääsevän Devilsissä niin isoon rooliin, kuin Kakko pääsisi Rangersissä. Tähän on syynä se, että Hughesin on vaikeaa ohittaa Nico Hischieriä senttereiden arvoasteikolla.

– Hughes olisi Devilsin kakkossentteri, ellei hän saa luotua parempaa kemiaa Taylor Hallin kanssa, kuin Hischier on luonut jo. Tiedämme, että Hischierillä on etu pelata Hallin ja Palmierin kanssa. Tämä jättää Hughesille paikan kakkosketjusta ja mahdollisesti toisesta ylivoimakoostumuksesta. Hughes saattaa tehdä New Jersey Devilsissä yli 10 maalia ja yli 40 tehopistettä, jos hän ei mahdu ykkösketjuun ja ensimmäiseen ylivoimakoostumukseen, Rosen linjaa.