Leijonat järjesti torstaina MM-kisojen puolivälierissä jättimäisen yllätyksen, kun se kukisti Ruotsin tähtisikermän jatkoajalla maalein 5-4.

Suomi sai otteluun lentävän lähdön, kun Niko Mikkola onnistui maalinteossa jo minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Ruotsi takoi kuitenkin kolmea maalia, mutta se vain piristi Leijonia.

Suomi nousi Ruotsin rinnalle toisen erän aikana, kun Petteri Lindbohm sekä Jani Hakanpää onnistuivat maalinteossa. Tämän jälkeen Ruotsi siirtyi kuitenkin uudestaan johtoon, mutta Marko Anttila tasoitti pelin päätöserän lopulla.

Jatkoajalla Leijonien sankariksi nousi Sakari Manninen, joka laukoi kiekon vastustamattomasti Ruotsin takayläkulmaan.

Seuraavaksi Suomi kohtaa välierissä Venäjän. Tshekki haastaa puolestaan Kanadan.