Liigasta huipulle! NHL-sensaatio lähettää terveiset Sami Kapaselle: ”Hän oli todella rankka minulle”

© Kuva: Getty Images

KOSICE. Ranskan Alexandre Texier lähettää mielellään terveisiä Suomeen.

NHL:ssä kevään pudotuspeleissä hurrannut kiekkotaituri on noussut huipulle suomalaisin avuin. Hyökkääjä kiekkoili kaksi mennyttä kautta KalPassa – varsinkin kulunut vuosi oli vakuuttava. 19-vuotias Texier iski Liigassa 55 peliin komeat tehot 14+27=41.

Liigan runkosarjan jälkeen edessä oli hyppy NHL:ään. Nyt hyökkääjä viilettää Ranskan matkassa MM-jäillä. Pelien ohessa kelpaa fiilistellä vielä mennyttä kahden vuoden pätkää Suomessa ja Kuopiossa.

– Opin Suomessa paljon sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Minulla oli vaikeitakin aikoja, mutta sain paljon apua tulevaisuuttani varten, Texier tunnelmoi SuomiKiekko-sivustolle.

Iso kunnia Texierin kehityksestä kuuluu KalPan päävalmentaja Sami Kapaselle. Ex-NHL-tähti tietää, mitä Pohjois-Amerikassa menestyminen vaatii. Sen myötä Texier ei päässyt ainakaan helpolla.

– Se oli mahtavaa. Hän oli todella rankka minulle. Mutta hän vain auttoi minua. Minulla on hyvät suhteet häneen ja olen kiitollinen häven avustaan.

Vahvat otteet Liigassa muuttuivat pian upeiksi otteiksi NHL-jäillä. Harva osasi odottaa, kuinka ison roolin nuorukainen pystyisi heti ottamaan Columbuksessa.

Hyppy NHL:ään ei vaatinut Texierin mukaan ihmeitä. Ranskalainen kehuu Liigaa hyvänä kasvualustana huipulle.– Se tuntui hyvältä. Ero ei ollut suuri, pystyin jatkamaan samalla tavalla NHL:ssä. Oli hieno päästä pelaamaan heti isossa roolissa, Texier kiteyttää.