Leijonien MM-mitalistilta suorat sanat alkoholin käytöstä kisoissa – ”Maailma muuttuu ja hyvä niin”

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekon MM-kisat ovat täydessä vauhdissa.

Turnaus on monelle kisaturistille vapun jatke, ja alkoholia palaa. Vuosien saatossa pelaajienkin suhteen on mediassa aika ajoin esiintynyt epäilyksiä alkoholin kanssa lotraamisesta.

Leijonissa MM-pronssia vuonna 2008 voittanut Hannes Hyvönen kertoi peliyhtiö Nopeampi.comin MM95 Lounge -kisakatsomossa SuomiKiekko-sivustolle oman näkemyksensä alkoholin käytöstä maajoukkueympyröissä.

– Varmasti on ollut märkiä öitä 90-luvulla. Niin se on ollut joka lajissa, mutta se on vähän muuttunut siihen verrattuna, mitä se nykypäivänä on. Ei siellä tänä päivänä ryypiskellä, Hyvönen sanoi.

– Kyllä itsekin muistan 90-luvun lopulla, kun oli joku EHT-turnaus. Lähdettiin torstaipelin jälkeen vähän tanssahtamaan ja pidettiin illanvietot. Perjantai huilattiin ja sitten taas lauantaina pelattiin. Kun oli nuori, niin ei sitä sillä tavalla ajatellut. Mutta ei sitä tänä päivänä tapahdu, se on ihan selvä. Maailma muuttuu ja ihan hyvä näin.

Hyvönen sanoi myös, ettei joukkue ehdi juurikaan kisakarnevaalista nauttia. Joka päivä pelataan tai huilataan omissa oloissa.

– Olemme hallilla tai hotellilla koko ajan. Ei siinä paljo luppoaikaa ole, eli ei siinä paljon sitä karnevaalia näe.

– Aika tiuhaan tahtiin on pelejä. Kun on välipäivä, se on sellaista kropan huoltoa ja leffojen katsomista hotellihuoneessa.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.