Leijonat ei ole vain Kaapo Kakko – kiekkolegenda Esa Tikkanen nostaa esille Suomen onnistujat

© Kuva: Getty Images

Legendapelaaja Esa Tikkanen ei ole yllättynyt Kaapo Kakon pelillisestä tasosta MM-kisoissa.

Turkulaisnuorukainen on tykittänyt neljään peliin tehot 6+1 ja hän on ollut joukkueen kantavia voimia. Tikkasen mukaan Suomen MM-turnaus ei ole kuitenkaan lähellekään yhden miehen show.

– Olen aina sanonut, että yksi mies ei joukkuetta tee.

– Kakko ei ole niin paljoa yllättänyt, koska tiesin, että hän on miesten pelejä pelannut. Juttelin Slovakiassa paikan päällä joukkueen johtoportaan kanssa ja he kertoivat, että tämä Kakon potentiaali oli jo harkkapeleissä huomattu. Hän pelasi niissäkin jo todella hyvin, Tikkanen kertoo SuomiKiekolle.

Tikkanen haluaa antaa kiitosta myös muille hyökkääjille Kakon tehoista.

– Kyllä Manninen (Sakari) ja Pesonen (Harri) muun muassa ovat häntä aika hyvin ruokkineet.

Kakon maali viime ottelussa Tanskaa vastaan oli kuitenkin huimaa yksilöosaamista. Hän pisti kerralla nippuun kaksi kenttäpelaajaa ja maalivahdin.

– Se oli yksilösuoritus. Kun kiekko pelataan täyteen vauhtiin, sitä on vaikea puolustaa kun ei voi ottaa toisesta kiinni.

Leijonien duunarisosasto pelaa huimalla tasolla

Urallaan huimat viisi Stanley Cupia voittanut Tikkanen haluaa nostaa Leijonista esiin positiivisessa valossa myös duunariosaston pelaajia.

Lammikko (Juho) ja Anttila (Marko) ovat olleet todella positiivisia nelosketjussa. Koko heidän ketjunsa on toiminut, ex-hyökkääjä arvioi.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen