Kaapo Kakko -huuma yltyy! TPS:n päävalmentajakin myöntää: ”Seurattu otteita valmentajana sekä fanina”

© Kuva: Getty Images
NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen on ollut joka hermosoluaan myöten iloinen Kaapo Kakon dominanssista jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

NHL:n ykkösvarauksen paikasta taisteleva laitahyökkääjä on lyönyt kaikki ällikällä. 18-vuotias nuorukainen on iskenyt neljässä ottelussa tehot 6+1. 

Kakon suoritusten arvoa nostaa se, että hän on onnistunut heti myös kovia kiekkomaita vastaan. Hän iski NHL-tähtiä vilisseen Kanadan verkkoon kaksi maalia ja Slovakiaa vastaan perästi kolmesti.

– Se lähtökohta, että poika pääsi ylipäätään joukkueeseen mukaan oli jo iso ja hieno pommi, Kaskinen toteaa SuomiKiekolle.

– Kyllä minulla oli luottoa, että kun hän tuon MM-leirin seulan läpäisee, niin itseluottamus kasvaa sitä myötä. Tämä on ollut kyllä iso ylpeys koko meidän Tepsin porukassa, valmentaja jatkaa.

Kaikki pelit C Morelta katsonut Kaskinen myöntää, että hän katsoo peliä erityisen tarkasti, kun Kakko on jäällä.

– Pakko myöntää. Pelit ovat tosi mielenkiintoisia muutenkin, mutta kyllä siinä silmä tarkentuu, kun hän on jäällä. Ihan selvä juttu. Poikani on Kaapon kavereita, joten kyllä tässä on seurattu sekä valmentajana että fanina, Kaskinen naurahtaa.

Iso-Britannia-ottelusta ei tule välttämättä helppoa

Kakko voi kasvattaa maalimääräänsä perjantaina entisestään, kun vastaan asettuu Iso-Britannia, joka on jäänyt ilman pisteitä tähän mennessä.

– Maaleja lähdetään hakemaan mutta, peli on aina uusi. Jos se homma lähtee väärään suuntaan ja ajatukset harhailee, niin  ei ole välttämättä niin helppo peli luvassa, turkulainen aprikoi.

Hänen mukaansa Suomi hyötyi otteluohjelmasta, jossa se kohtasi alkulohkon ennakkoon kovimmat maat ensiksi.

– Aika maksimaalinen oli ensimmäisen kolmen pelin haaste. Se sopi yhtenäisen joukkueen tarinaan, että nimekkäät joukkueet kohdattiin alkuun. Suomi oli leirityksensä ansiosta selkeästi valmiimpi ja yhtenäisempi.

– Joukkueen yhtenäisyys paistaa kauas. Mielestäni sillä on mahdollisuus vaikka mihin. Suomi ei ole vahingossa pelannut hyviä pätkiä. Voittoisa alkutarina on vahvistanut yhteistä henkeä.

Kaskisen mukaan Leijonien tekemisestä on vaikea löytää tällä hetkellä heikkouksia.

– Aika kasassa se paketti on. Maalivahdit ovat pelanneet myös tosi hyvin.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!

NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!