Kaapo Kakko nousi jälleen kansakunnan kaapin päälle eilisillan huikealla yksilösuorituksellaan Tanskaa vastaan. Hän veivasi itsensä ensin ohi vastustajan puolustajasta, sitten maalivahdista ja lopuksi livautti kiekon taidokkaasti etukulmasta sisään.

Maali keräsi runsaasti huomiota muuallakin maailmalla. Osuma sai sekaisin niin Kanadan kuin Ruotsinkin kiekkoanalyytikot.

Ruotsissa Aftonbladet kirjoitti Kakon maalista otsikolla: ”Apua! Se oli niin kaunista.”

Artikkelissa käydään läpi SVT:n jääkiekkoasiantuntijoiden kommentteja. Puolustajakonkari Staffan Kronwall taivasteli osumaa tunteella.

– Mutta herranjumala! Tämä on aivan sairasta! Kuinka tuo oli mahdollista? Kronwall taivasteli TV-lähetyksessä.

Kanadalaisen urheilukanava TSN:n lähetyksessä puolestaan arvostettu kiekkoasiantuntija Ray Ferraro kävi Kakon osuman tarkkaan läpi.

– Olemme puhuneet tästä Kakon kanssa pariin kertaan aiemminkin. Hän ei tee maaleja ainoastaan nopeudellaan tai voimallaan tai laukauksellaan. Siinä on aina hieman kaikkea, Ferraro hehkutti.

– Hän ottaa avaussyötön, nyt käyttää nopeuttaan, nyt käyttää voimaansa, nyt käyttää taitoaan ja nyt käyttää peliälyään tietääkseen, missä kiekko on ja saadakseen sen viivan takaa maaliin.

TSN innostui myös vertailemaan Kakon ja Jack Hughesin saavutuksia MM-kisoissa. Voit katsoa kuvan alta.

Updated points totals at the #IIHFWorlds for the top #2019NHLDraft prospects

🇺🇸Jack Hughes: 0 goals, 0 assists in 4 games
🇫🇮Kaapo Kakko: 6 goals, 0 assists in 4 games