MM-kisojen tähän mennessä suurinta jymypaukkua viriteltiin Latvian ja Ruotsin välisessä ottelussa.

Ruotsi johti kamppailua kolmannessa erässä jo lukemin 2-1, mutta Latvia onnistui ensiksi tasoittamaan pelin ja sen jälkeen nousemalla vielä johtoon.

Latvian tasoitusosuma oli varsin hupaisaa katsottavaa, sillä Ruotsin puolustaja purki kiekon maalivahdin alueelta suoraan Loui Erikssonin jalkaan, josta kiekko pomppasi nolosti omaan maaliin.

Ruotsi onnistui kuitenkin lopulta tuttuun tyyliinsä nousemaan ahdingosta, kun ensiksi Anton Lander tasoitti pelin ja sen jälkeen Patrick Hörnqvist ”ohjasi” luistimellaan maansa johtoon luvuin 4-3.

Latvia onnistui vielä tasoittamaan ottelun vain muutaman minuutin ennen varsinaisen peliajan loppua.

Latvian oli pakko voittaa ottelu varsinaisella peliajalla tai joukkueen MM-turnaus päättyisi jo lohkovaiheeseen.

Latvia joutui ottamaan maalivahdin pois tilanteessa 4-4, mutta toiveet jatkopaikasta murskaantuivat, kun Ruotsi iski kiekon tyhjään maaliin ja voitti ottelun lopulta lukemin 5-4.