MM-kisoissa pitkään tehoitta vaeltanut jääkiekon suurlupaus Jack Hughes sai pistetilinsä vihdoin ja viimein auki reilun viikon uurastuksen jälkeen. Yhdysvaltaishyökkääjä syötti maansa neljännen maalin lauantain päiväottelussa Tanskaa vastaan.

Osuma syntyi Chris Kreiderin lavasta. Tuo häkki siirsi tähtipaidat alkusarja A:n koitoksessa 0-4-johtoon. Tämän uutisen julkaisuhetkellä peli oli toisella erätauolla Yhdysvaltojen hallussa numeroin 1-6.

Ainakin kyseisen matsin perusteella juutit ovat USA:n rinnalla lähinnä heittopusseja.

Kuten tiedetään, Hughesin kovin kilpakumppani juhannuksena käytävässä NHL:n varaustilaisuudessa on ilmiliekeissä ollut Leijonien Kaapo Kakko. Hän on painanut Slovakian MM-jäillä vakuuttavat tehot 6+1=7.

Niillä irtosi lauantain ensimmäisten pelien ollessa kesken pistepörssin jaettu kahdeksas sija. Maalipörssissä suomalainen oli puolestaan jaettu kärki yhdessä Jevgeni Dadonovin ja Alex DeBrincatin kanssa.

Kyseinen koitos Tanskan ja USA:n välillä on suomalaisittain merkityksellinen. Mikäli ja ilmeisesti kun Tanska ei voita, sinetöityy Leijonien puolivälieräpaikka.