Ei kelpaa! Asiantuntija tyrmää Ruotsin NHL-superlupauksen esitykset MM-kisoissa – ”Hän ei ole ollut hyvä”

© Kuva: Getty Images

NHL:n kauden parhaan tulokkaan tittelissä, Calder Trophyssa vahvimmin kiinni oleva Vancouver Canucks -hyökkääjä Elias Pettersson ei vielä toistaiseksi ole onnistunut Slovakian MM-kisoissa parhaalla mahdollisella tavalla.

20-vuotias ruotsalaistaituri on toki tehnyt viidessä ottelussa 6 (1+5) tehopistettä, mutta yhtä syöttöpistettä lukuunottamatta tehot ovat tulleet murskavoitoissa lohkon heittopusseja Itävaltaa, Italiaa ja Norjaa vastaan.

Asian on huomannut myös Ruotsin radion konkariasiantuntija Lars-Gunnar Jansson.

– Hän ei ole ollut hyvä, siitä ei ole epäilystäkään. Hän yrittää kyllä kovasti, mutta tuntuu melkein että hän tarvitsi jollain lailla apua. Otteissa paistaa jo turhautuneisuus, Jansson toteaa Aftonbladetille ja jatkaa:

– Hän ei ole päässyt millään lailla hyödyntämään peliälyään, hyviä käsiään ja erinomaista pelisilmäänsä. Jos William Nylander on ollut erittäin positiivinen yllätys, niin Elias on ollut negatiivinen. Sitä ei olisi uskonut, kun muistelee miten hänestä (Pettersson) kirjoitettiin vuoden mittaan Vancouverissa. Häneltä on vaadittava enemmän, vaikka kyseessä onkin vasta nuori kaveri.

Pettersson summasi Canucks-paidassa tällä kaudella 71 otteluun komeat 66 (28+38) tehopistettä.

Ruotsin kisat jatkuvat maanantaina ottelulla Latviaa vastaan. Maan jatkopaikka on puolivälierissä on jo lähes varma, mutta voitto sinetöisi sen lopullisesti.

Joukkue majailee Venäjän johtamassa B-lohkossa tällä hetkellä kolmantena.

LUE MYÖS: Älytön väite? Henrik Lundqvist ylistää NHL:ssä flopannutta hyökkääjää – ”Yksi maailman parhaista”

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!