Boston Bruinsin konkarihyökkääjä David Backes ei mahdu joukkueen kokoonpanoon, kun se kohtaa pudotuspelien avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussaan Toronto Maple Leafsin varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Uutinen on 34-vuotiaalle ja peräti kuuden miljoonan dollarin kausipalkkaa nettoavalle Backesille nöyryyttävä, sillä kyseessä on hänen NHL-uransa ensimmäinen komennus popcorn-osastolle playoff-peleissä.

Asia harmittaa luonnollisesti kokenutta pelimiestä, mutta hän kertoo hyväksyvänsä tilanteen.

– En tiedä miten tähän pitäisi suhtautua, tämä on täysin uusi tilanne etten pelaa vaikka olen terveenä, varsinkin pudotuspeleissä. Saan ehkä tilaisuuteni myöhemmin ja minun on oltava silloin valmiina.

– P**kamaisinta tässä on, että päästäkseni takaisin kokoonpanoon pitäisi tapahtua tiettyjä asioita, eikä mikään niistä ole mukava, Backes toteaa The Athleticille viitaten joukkueen mahdollisiin häviöihin tai loukkaantumisiin ottelusarjassa.

34-vuotiaan hyökkääjän ura on ollut viime vuodet melkoisessa alamäessä ja hänen roolinsa oli jo runkosarjassa vähäinen. 70 ottelussa Backes summasi 20 (7+13) tehopistettä.