Espoon MM-kisoihin valmistautuvan Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski tekee torstaina suomalaista jääkiekkohistoriaa. Legendaarinen Raimo Helminen pelasi Leijonien paidassa 331 ottelua, mutta torstaina Hiirikoski ohittaa hänet pelaamalla 332. ottelunsa MM-kisojen avauksessa.

– Hienolta tuntuu. En olisi uskonut, että kun aloitin leijonauran, että tämmöinenkin päivä tulee. Ylpeänä saa Suomi-paidan vetää ylleen ja se on myös pieni spesiaali hetki itselle, torstaiaamuna Ylen Puoli Seitsemän -ohjelmassa vieraillut 32-vuotias puolustaja sanoi.

Joukkue on seuraavat viikot ikään kuin yhdessä katsojien kanssa, kun kisat pelataan kotona.

– Se on ihan spesiaali asia, että saamme kotona pelata. Ja kotiyleisön tuki, ystävät ja perheet vielä kannustamassa, niin uskon, että siitä saa lisää energiaa ja voimaa.

Hiirikoski kertoi ohjelmassa, että joukkue on yhdessä myös keskenään eräässä hotellissa, vaikka suurimman osan kodit olisivatkin lähellä.

– Me teemme yhdessä asioita. Esimerkiksi eilen kävimme kokeilemassa, että pääsemmekö pakohuoneesta pois.

Naisleijonat avaa MM-urakkansa torstaina Yhdysvaltoja vastaan. Viiden joukkueen alkulohkossa vastaan tulevat myös Kanada, Venäjä ja Sveitsi.

Hiirikoski on voittanut urallaan yhteensä peräti kahdeksan olympia- ja MM-pronssia. Aiemmin keväällä hän juhli Ruotsissa SDHL:n mestaruutta.