Kaikki kiekon seuraajat muistavat, kuinka Eeli Tolvanen liekehti viime kaudella KHL:ssä ja Jokereissa. Nuorten ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari iski runkosarjan 49 ottelussa tehot 19+17=36 ja syntyivätpä 11 pudotuspelissäkin komeat pinnat 6+1=7.

Suomalaisesta sai kirjoittaa mm. tällaisia ja tällaisia juttuja.

Tämä kausi puolestaan on mennyt AHL:ssä laimeampien otsikoiden alla ja heikosti – tai ainakin siltä se tuntuu.

Suomalainen on nakuttanut Milwaukee Admiralsissa 55 runkosarjan pelissä tehot 14+18=32, kun viime yönä tilille karttui yksi syöttöpinna. Pisteet AHL:n puolella voivat olla siis pian samat kuin maagisella KHL-kaudella – vaikka ottelumäärissä toki onkin pieni ero.

Admirals kaatui yöllä Rockford IceHogsille jatkoilla numeroin 3-4. Joukkue on jäänyt edellisen kerran tyystin pisteittä tasan kuukausi sitten 10. maaliskuuta.

Tottahan se on, ettei kahta näin erilaista sarjaa – pääasiassa nuorten AHL ja miesten KHL, kaukalotkin ovat eri kokoisia – voi verrata yksi yhteen. Toisaalta sekin on ymmärrettävä, ettei Tolvanen ole ottanut niin rajua takapakkia urallaan kuin mitä ihmiset ovat ehkä ajatelleet.

Suomalainen lisäksi voitti vuodenvaihteessa U20-kultaa näyttäen uusia puoliaan. MM-kisoissa hän oli esillä pelinrakentaja ja maalipaikkojen luojana (0+4=4).

Pitää ymmärtää, että suomalainen on päässyt Pohjois-Amerikassa kiinni uuteen arkeen paremmin kuin hienosti.

EDIT klo 15.16: Muokattu otsikkoa muodosta ”viime talven lukemiin” muotoon ”lähelle viime talven lukemia”.