Stanley Cupia kesällä 2016 ja 2017 juhlinut Pittsburgh Penguins sukelsi alkaneen kevään pudotuspeleissä nolosti ja syvälle. Joukkue hävisi NY Islandersille neljä peliä putkeen 1. kierroksella ja kausi oli sitä myöten ohi.

Joukkue oli edellisen kerran lähtenyt lauluun avauskierroksella vuonna 2015.

Pensin avainpelaajat eivät saaneet pudotuspeleiessä aikaiseksi yhtään mitään. Esimerkiksi Sidney Crosbyn häkellyttävän huono vire (0+1) kuvastaa kuin koko joukkuetta pienoiskoossa.

– Tämä on turhauttavaa ja pettymys. Lähdimme pudotuspeleihin hyvällä mielellä ja olimme pelanneet hyvää lätkää. Pudotuspelien alku oli vaikea, mutta tunsimme silti, että pystyisimme hoitamaan homman kotiin, kanadalainen manasi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Floppaamiselle oli ja on vaikeaa löytää yhtä syytä. Esimerkiksi luotsi Mike Sullivan vannoi joukkojensa tietävän, millä tavalla Isles pelaa.

– Puhuimme siitä, että meidän pitää olla kärsivällisiä ja ottaa vastaan se, mitä peli tuo tullessaan, ja tehdä hyviä ratkaisuja kiekon kanssa. Emme saisi tehdä hommaa vaikeaksi itsellemme, mutta valitettavasti kuitenkin pistimme itsemme joihinkin vaikeisiin tilanteisiin.

Jake Guentzel otti tappion vastaan miehekkäästi.

– Vastustaja pelasi hyvin ja kovaa. He puolustivat kovasti. Välillä olimme huolimattomia kiekon kanssa. Pelasimme kuitenkin mielestäni pari hyvää ottelua sarjan lopussa. Ne eivät kuitenkaan päättyneet kuten olisimme halunneet.

Jatkoon rymistellyttä newyorkilaislaumaa voi pitää superyllättäjänä. Joukkue on juhlinut Stanley Cupia neljästi ja vieläpä peräkkäin – joskin niistä kultavuosista 1981-83 on aikaa. Milleniumin vaihtumisen jälkeen Islanders ei puolestaan ole voittanut mitään.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
NHL:n kuumakalle ei kestä häviämistä? Sikaili itsensä suihkuun kahdella raukkamaisella tempulla

Hämmentävä hetki: Ruotsalaishyökkääjä yritti hyökätä maalivahti-maanmiehensä kimppuun NHL:ssä – katso tilanne

Suolaa haavoihin! Artemi Panarin kiusasi maanmiestään kättelyssä – katso nettihitti

Voi ei! Todella harvinaiset uroteot jäivät tekemättä Patrik Laineelta – Winnipeg Jetsiltä silti ällistyttävä nousu elävien kirjoihin

Miten tällaiset tilastot voivat olla edes mahdollisia? Nikita Kutsherovilta ja kumppaneilta yksi kaikkien aikojen sulamisista

Yhtä hurjaa ylivoimaa viimeeksi Wayne Gretzkya ja kumppaneita vastaan: New York Islanders eteni jatkoon NHL:n pudotuspeleissä

Columbus Blue Jackets teki uskomattoman tempun! Vastaavaa nähty viimeksi 1938