NHL:n 2010-luvun yksi dynastioista, eli Pittsburgh Penguins oli lähellä katastrofia juuri päättyneessä runkosarjassa. Joukkue selvisi pudotuspeleihin lopulta vain neljän pisteen turvin taakse jääneisiin joukkueihin verrattuna.

Itäisen konferenssin joukkueista viidenneksi ja yhdeksänneksi eniten pinnoja keränneet laumat päätyivät neljän pisteen sisälle toisistaan. Penguinsin suomalaispakki Olli Määttä kommentoi huiman tiukkaa taistoa NHL.comin suomenkielisellä sivustolla taannoin.

– Esimerkiksi Hurricanes ja Islanders ovat pelanneet hienon kauden tähän saakka ja kuuluvat konferenssin kärkijoukkueisiin. Niitä vastaan ei ole ollut yhtään helppoa peliä, emmekä ole saaneet yhtään helppoa pistettä. Ihan älyttömän tiukkaa on ollut, en muista, että koskaan olisi ollut tämmöistä.

24-vuotias pakki viimeisteli runkosarjan 60 ottelussa tehot 1+13=14. Tehotilasto jäi komeasti yhdeksän pinnaa plussalle.

– Vähän ylös ja alas on mennyt. Mutta isoin juttu on nyt se, että pystyy taas pelaamaan ja toivon mukaan peli kehittyy ja paranee vielä.

Kesän 2016 ja 2017 mestarijoukkueenkin kausi meni runkosarjassa ”vähän ylös ja alas”. Esimerkiksi loukkaantumiset piinasivat Pensiä paljon.

– Me tiedämme, miten me haluamme pelata. Ja meillä on tosi kovia johtajia kopissa, jotka näyttävät hyvää esimerkkiä. Kaikki lähtee sieltä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Mikä teräsmies! Aleksander Barkovin joukkuekaveri NHL:ssä täysin uskomattomaan temppuun