Liigan puolivälierien tähdistökentät: Tappara – Lukko

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan puolivälierät ovat takanapäin, ja neljä jäljellä olevaa joukkuetta valmistautuvat jo pian alkaviin välieriin. Mitaleista tällä kaudella taistelevat Kärpät, Tappara, HPK ja HIFK.

SuomiKiekko-sivusto perkasi kaikki puolivälieräparit ja kokosi jokaisesta omat tähdistökenttänsä.

Tappara-Lukko

Maalivahti: Christian Heljanko, Tappara

Helppo valinta, vaikka Lassi Lehtinen ei Lukon maalilla sinänsä ollut huono. Neljä voittoa putkeen samaa vastustajaan vastaan pudotuspeleissä on kova meriitti. Raumalaisjoukkue ei löytänyt yhdessäkään osassa Heljangon selvää heikkoa kohtaa. Se saattoi yllättää jonkun kiekonseuraajan? Olihan Heljanko ennen kautta kysymysmerkki.

Vasen puolustaja: Tarmo Reunanen, Lukko

Pelaaja, josta kuullaan vielä. Reunasen dynamiikka on ihanaa seurattavaa. Yli 22 minuuttia ottelua kohden pelannut pakki pystyi ottamaan pudotuspeleissä vielä askeleen eteenpäin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Tekemisestä huokui kauden aikana muutenkin itsevarmuus, tai ainakin se, ettei pelaaja virheitä pelkää.

Oikea puolustaja: Teemu Suhonen, Tappara

Jukureista lähti kaksi avainpuolustajaa kesken kauden: Aleksi Salonen TPS:ään ja Suhonen Tapparaan. Toisen alkukeväästä mieleen jäi floppi ja toisen vastaavasta ajasta onnistuminen. Suhonen on näkyvässä roolissa oikeastaan kaikkialla. Perusluutiminen sujuu, hyökkäysten käynnistäminen sujuu, eikä erikoistilannepelaamisessakaan ole moitittavaa. Pelipaikan ottaminen Tapparan jo valmiiksi kivenkovasta pakistosta ja vieläpä ykkösparista on komea temppu.

Vasen laitahyökkääjä: Joona Luoto, Tappara

Kevään pelaaja, joka tekee pienet, mutta merkittävät asiat oikein. Noin kymmenen minuutin peliajalla ei näkyvin soturi, mutta ei mitään radikaaleja floppejakaan. Luoto oli muuten syöttäjänä mukana kahdessa voittomaalissa neljästä. Ehkä tylsältä tuntuva fakta, mutta keväällä sitäkin oleellisempi.

Keskushyökkääjä: Arttu Ilomäki, Lukko

Tapparaakin edustaneen hyökkääjän harmi oli se, että hän pelasi ”vain” Lukossa. Käyttöä olisi muuallakin. Ilomäki on ihannesentteri suuntaan kuin suuntaan, ja saapa hän myös ketjukaverinsa näyttämään paremmilta. Laukonut muuten neljänneksi eniten pudotuspeleissä kaikista hyökkääjistä (32).

Oikea laitahyökkääjä: Kristian Kuusela, Tappara

Kuusela nousi puolivälierissä ehkä hieman yllättäen valokeilaan enemmän maalien kuin pelinrakentelun ja syöttöjen myötä. Se on toki tähden merkki, että pelaaja pystyy kaivamaan itsestään keväällä esiin uusia, tai piilossa pysyneitä vahvuuksia enemmän ja enemmän.

LUE JUTTUSARJAN MUUT ARTIKKELIT:
Liigan puolivälierien tähdistökentät: TPS – HPK

Liigan puolivälierien tähdistökentät: Kärpät – Ilves


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!