Kouvolan KooKoo tiedotti torstaina kiinnittäneensä norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksenin yksivuotisella jatkosopimuksella.

Bonsaksen pelasi päättyneellä kaudella 53 ottelua tehopistein 0+10. Lempinimeä ”Viikinkipäällikkö” kantava norjalainen oli ainut KooKoon puolustaja, jonka tehotilasto ei ollut minuuksilla tällä kaudella.

Bonsaksenin kausi jatkuu tuttuun tyyliin Norjan MM-leiriryhmän mukana. Jos mies valitaan Norjan lopulliseen joukkueeseen, Bratislavan turnauksesta tulee 32-vuotiaan konkarin uran kymmenennet MM-karkelot.

KooKoon tiedote:

Norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen nähdään oranssimustissa myös ensi kaudella.

KooKoo on solminut yksivuotisen jatkopestin puolustaja Alexander Bonsaksenin, 32, kanssa.

– Jatkosopimus on meille mieluisa ja tärkeä. ”Bonsa” on niin sanottu liimapelaaja, joka yhdistää joukkueen nuoret ja vanhat sekä suomalaiset että ulkomaalaiset pelaajat omalla persoonallaan, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Kovaotteinen puolustaja siirtyi Kouvolaan kesällä 2018. Ensimmäisellä KooKoo-kaudellaan Bonsaksen pelasi 53 ottelua pistein 0+10. Norjalaisen teholukema (+-0) oli koko kauden pelanneista KooKoo-puolustajista paras.

– Tiedämme mitä saamme: taistelijan, joka antaa kentällä aina kaikkensa joukkueen hyväksi, Kultanen jatkaa.

Bonsaksen siirtyi KooKoohon Saksan DEL-liigasta. Ennen sitä puolustaja on pelannut muun muassa Tapparassa ja Ruotsin sekä Norjan pääsarjoissa.

Maajoukkueessa Bonsaksen on pelannut yhdeksät MM-kilpailut ja kolmet olympialaiset. Tälläkin hetkellä puolustaja on Norjan maajoukkueen leirillä taistelemassa paikasta MM-kisoihin lähtevässä joukkueessa.