Jättipalkkaa nauttivan NHL-tähden tehot romahtivat täysin – sopimus ensi kaudeksi kiven alla!

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspeleihin valmistautuvan Dallas Starsin ykkössentteriksi viisi vuotta sitten jättisopimuksella hankkiman Jason Spezzan tehot ovat romahtaneet kahden viime kauden aikana pahemman kerran.

Kesällä 36 vuotta täyttävän veteraanihyökkääjän tehot puolittuivat jo viime kaudella miehen iskettyä enää 26 tehopistettä. Tällä kaudella tehopistesarake näytti lukemaa 27 (8+19), mikä on 7,5 miljoonaa dollaria kaudesta kuittaavalle tähdelle suorastaan surkea lukema.

Parhailla kausillaan Ottawa Senatorsin paidassa yli 90 tehopistettä tykittänyt entinen supertähti saakin todennäköisesti etsiä kuluvan kauden jälkeen töitä toisaalta miehen nykyisen sopimuksen umpeutuessa.

Myöskään upean uran päättäminen tähän kauteen ei ole täysin poissa laskuista, mikäli isoon rooliin tottunut hyökkääjä ei enää löydä sopivaa roolia taalakaukaloista. Mies seurasi loppukaudella usein otteluita terveenä katsomon puolelta, mikä ei ainakaan vahvista seurajohdon luottamusta pelaajaa kohtaan. Viimeisestä 11 ottelusta konkari seurasi sivusta neljä ottelua joukkueen jahdattua loppuun saakka paikkaa pudotuspeleissä.

Onko aika ajanut Spezzan ohi NHL-seurojen panostaessa jatkuvasti enemmän ja enemmän nuoriin sekä nopeisiin pelaajiin?

LUE MYÖS: NHL-menestysseuran pomo odottaa jo tulevan kesän tähtikiinnityksiä: ”Tällaista tilannetta ei ole ollut koskaan aiemmin”