Jarmo Kekäläisen johtama Blue Jackets erikoisessa paikassa: Joukkue ei ole pystynyt tällaiseen tilastokummajaiseen koskaan, onnistuuko katastrofin välttäminen?

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets on lähellä NHL-kauden sensaatiomaisinta paukkua. GM Jarmo Kekäläisen suojatit masensivat runkosarjaa ylivoimaisesti dominoineen Tampa Bay Lightningin yöllä numeroin 3-1 tarraten jatkopaikkaan tiukasti. Voitot ovat sinitakeille jo 3-0.

Columbus on NHL:n pieni sympaattinen joukkue, kun se ei ole voittanut sanojen varsinaisessa merkityksessä koskaan mitään suurta. Täten myös pudotuspelit ovat olleet melkoista tervanjuontia.

Jotain joukkueen piskuisuudesta kertoo se, ettei Columbus ole johtanut yhtäkään paras seitsemästä -systeemillä pelattavaa pudotuspelisarjaa koskaan voitoin 3-0.

Nyt on jännä nähdä, millä tavalla joukkue käsittelee katkon paikan. Sanotaan, että neljännen, eli ratkaisevan voiton ottaminen on yleensä tukalinta. Sarja ei ole vielä valmis, vaan Columbuksen on käsiteltävä uusi tilanne.

Kestääkö Blue Jacketsin kuuppa vai tuleeko runkosarjan pistepörssin ylivoimainen voittaja, pelikiellosta vapautunut Nikita Kutsherov joukkuekavereineen vielä ja ajaa Columbuksen katkon paikalta katastrofiin – eli lomille?

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Patrik Laineesta tullut taas todellinen uhka vastustajalle: ”Nyt hän on siellä missä pitääkin”

Sieltä! Patrik Laine ilmiömäisessä iskussa NHL:n pudotuspeleissä – teki historiaa, pystyi ensimmäisenä koskaan komeaan temppuun