Jäätävä tilasto: Kärpät kiitänyt kotonaan tänä keväänä voitosta voittoon – tässä kohtaa otteluja vieraat ovat pudonneet kyydistä

© Kuva: Juha Tamminen

Kärpät on puksuttanut Liigan tämän kevään pudotuspeleissä kotikaukalossaan voitosta voittoon.

Oululaisjoukkue on voittanut kaikki kuusi Raksilan jäähallissa pelattua playoff-ottelua ja ollut jäätävä varsinkin otteluiden loppuhetkillä.

Tilastoihin erikoistunut #liigadata -Twitter-tili tietää kertoa, että Kärpät on voittanut kamppailujen kolmannet erät peräti 9-0.

Maaleista neljä on toki tehty tyhjään maaliin vastustajan hakiessa kavennusta/tasoitusta, mutta Kärpät on myös itse onnistunut tekemään kaksi osumaa ilman maalivahtia.

Tilastoa katsoessa huomio kiinnittyy myös seikkaan, että otteluiden alut ovat olleet Kärpille haastavia. Ensimmäiset erät ovat päättyneet vierasjoukkueiden eduksi peräti 7-2, mutta sen jälkeen oululaiset ovat laittaneet ykkösveskarinsa Veini Vehviläisen (kuvassa) johdolla luukut lähes kiinni.

Kärpät johtaa parhaillaan käynnissä olevaa Liigan finaalisarjaa HPK:ta vastaan voitoin 1-0. Taistelu Kanada-maljasta jatkuu tiistaina Hämeenlinnassa.