Dallas Starsiin täksi kaudeksi tullut päävalmentaja Jim Montgomery antoi heti saavuttuaan oman ideologiansa näkyä joukkueen tekemisessä.

Montgomerylla oli heti selkeä näkemys siitä, missä kenenkin pelaajan tulee istua pukukopissa.

– Pidän siitä, että puolustajat ovat huoneen päädyssä, koska he ovat joukkueemme selkäranka ja on hyvä, että he ovat yhdessä. Sitten hyökkääjät voivat olla huoneen molemmilla puolilla, koska heitä on enemmän, Stars-luotsi selitti The Athletic lehdelle.

Montgomery laittoi kokeneet pelaajat kuten Jason Spezzan, Aleksandr Radulovin, Jamie Bennin ja Taylor Seguinin mahdollisimman keskelle huonetta.

– Pidän siitä, että johtajat ovat keskellä. Sitten kun he puhuvat, niin kaikkien on helppo nähdä heidät, ensimmäistä kauttaan NHL:ssä toimiva valmentaja avasi.

Montgomery oli tehnyt myös suomalaisille pienen palveluksen, sillä kaikki neljä Starsin suomalaista oli laitettu kotiareena American Airlines Centerin pukukopissa samaan vasempaan nurkkaukseen. (Katso kuva pukukopin järjestyksestä.)

– Haluamme, että pelaaja kuten Miro (Heiskanen), jonka tiesimme kehittyvän tärkeäksi palaseksi joukkueeseemme, saisi vierelleen hyviä veteraanipelaajia. Sen takia hän on Roman Polakin ja Esa Lindellin vieressä, Montgomery sanoi.

Vaikka suomalaiset dominoivat Starsin pukukopin yhtä nurkkausta, eikä kukaan ymmärrä mitään heidän puheestaan, ottavat he silti muut pelaajat huomioon.

– Ehkä se oli merkittävä asia ekoilla viikoilla, mutta nyt sillä ei ole enää merkitystä, koska pystymme puhumaan kenen vain kanssa, hyökkääjä Roope Hintz kuvaili.

Hintz joutuu tosin Starsin harjoitushallissa istumaan tulokkaalle tarkoitetulle paikalla maalivahdin vieressä. Paikka on ahdas, sillä maalivahdin varusteet vievät paljon tilaa. (Katso tästä kuva harjoitushallin pukukoppijärjestyksestä.)