Tulevan kesän tavoitelluimman NHL-tähden tilanne puhututtaa – ”Riittääkö johtajuus?”

© Kuva: Getty Images

Pudotuspelien ulkopuolelle tällä kaudella NHL:ssä jäävä New York Rangers aloitti oman nuorennusleikkauksensa siirtotakarajalla kauppaamalla toisaalle useita iäkkäämpiä pelaajiaan.

Joukkueen uskotaankin etsivän tulevan kesän vapailta markkinoilta mitat täyttävää supertähti-kaliiberin johtajaa tulevalle jälleenrakennukselleen. Varsinkin Columbus Blue Jacketsistä vapautuvan Artemi Panarin nimi on pyörinyt pitkään spekulaatioissa. NHL-toimittaja Lyle Richardson heittää kuitenkin varsin aiheellisia uhkakuvia Panarinin mahdollisen sopimuksen ylle.

Toimittaja ei usko taiturimaisen Panarinin olevan sitä, mitä uudelleenrakennuksen keskellä oleva nuori joukkue kaipaisi keulakuvakseen. Osaako venäläinen, kirkkaiden valojen ja rahan perässä liikkuva taituri ensinnäkään toimia sellaisena johtajana, mihin ammattilaisuutta vasta opettelevien nuorten pelaajien on helppo samaistua ja joilta nämä oppisivat oikeita ammattilaisen toimintamalleja?

Vuositasolla noin 10 miljoonan dollarin kieppeillä liikkuvaa sopimusta havittelevan Panarinin sijaan toimittaja suositteleekin Rangersiä sijoittamaan rahat mieluummin puolustaja Erik Karlssoniin, joka olisi eittämättä parempi esimerkki nuorille pelaajille esimerkillisen supertähden toimittua aiemmin mm. Ottawa Senatorsin kapteenina.

LUE MYÖS: Mitä ihmettä? Katsomoon joutunut Ilja Kovaltshuk teki kovan ratkaisun NHL:ssä