Suomalainen NHL-debytantti juuttunut popcorn-osastolle – taustalla yksinkertainen selitys?

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguis-puolustaja Juuso Riikolan NHL-kausi on ollut samaan aikaan hieno ja haastava.

Viime keväänä Penguinsin kanssa yksivuotisen tulokassopimuksen solminut 25-vuotias Riikola on pelannut 37 NHL-ottelua, joissa on summannut 5 (2+3) tehopistettä ja miehen plus/miinus-saldo on kolme maalia positiivisen puolella.

Viime aikoina suomalaispuolustaja on kuitenkin joutunut istumaan popcorn-osastolla. Edellisen ottelunsa Riikola pelasi 2.maaliskuuta Montreal Canadiensia vastaan.

Paikkaa pelaavaan kokoonpanoon ei ole tullut, vaikka joukkueen puolustuksessa on ollut loukkaantumisiakin, esimerkiksi toinen suomalaispakki Olli Määttä on ollut jo yli kuukauden sivussa.

NHL:n suomenkielisten sivujen kirjeenvaihtaja Tuomas Heikkilä toteaa artikkelisssaan todennäköiseksi syyksi katsomossa istumiseen olevan joukkueen päävalmentaja Mike Sullivanin peluutusstrategia.

Sullivan peluuttaa mieluiten puolustajapareja, joissa pelaajilla on eri kätisyydet ja Riikolan kohtaloksi on noussut seikka, että puolustuksen vakiopelaajissa on enemmän Riikolan tapaan vasen käsi alhaalla pelaavia puolustajia.

Oikea käsi alhaalla pelaavia rightin puolustajia on rosterissa ollut lähinnä helmikuun lopun siirtorajalla Vancouver Canucksista hankittu Erik Gudbranson, Justin Schultz, sekä lähes kolme viikkoa jo loukkaantuneena ollut ykköspakki Kris Letang.

Riikolan tulppana kokoonpanoon on viime aikoina ollut myös AHL:stä nostettu Zach Trotman, joka on esiintynyt jo seitsemässä ottelussa peräkkäin.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…