Mark Stone oli tämän NHL-kauden siirtorajan kuumimpia pelaajia. Hänen siirtoaan spekuloitiin jo joulukuusta asti ja iso määrä NHL-seuroja oli epätoivoisesti hänen perässään. Lopulta Ottawa Senators päätyi kauppaamaan hänet Vegas Golden Knightsiin, joka onnistui pistämään kasaan houkuttelevimman tarjouksen.

Nyt kiekkotoimittaja Pierre LeBrun on paljastanut, että Stonen ryöstämistä toiseen seuraan harkittiin jo viime kesänä. Tähtihyökkääjä oli tuolloin rajoitettu vapaa-agentti, ja mikä tahansa seura olisi voinut tarjota hänelle sopimusta, johon Ottawan olisi pitänyt pystyä vastaamaan.

– Lähteiden mukaan Colorado Avalanche harkitsi sopimuksen tarjoamista Ottawan Mark Stonelle pitkään ja hartaasti, mutta niin ei tietenkään tapahtunut, LeBrun kirjoittaa.

Jos Stone olisi päätynyt Coloradoon, seura olisi joutunut maksamaan suuren määrän ykköskierroksen varauksia Ottawalle. Yleisesti rajoitettujen vapaiden agenttien kaappaamista pidetään hyvin paheksuttavana NHL:ssä. GM:t luottavat mieluummin herrasmieskulttuuriin, eivätkä halua suututtaa ketään peläten samanlaisen koston koittavan tulevaisuudessa.