NHL:n runkosarjasta on pelaamatta joukkueesta riippuen noin kymmenen kierrosta, mutta jo tässä vaiheessa on selvää, että kulunut kausi on ollut todellista hyökkäysten pisteilotulitusta.

Tähän saakka kaksi pelaajaa (Nikita Kutsherov ja Connor McDavid) ovat ylittäneet maagisen sadan tehopisteen rajan. Seuraavana rajan rikkonee 99 pisteessä oleva Patrick Kane – eikä sadan pisteen rajapyykin tulitus välttämättä jää vielä tähänkään.

Ainakin neljällä muullakin pelaajalla on täydet mahdollisuudet satasen rajapyykkiin: 92 pisteessä olevalla Sidney Crosbylla on pelaamatta yhdeksän ottelua, minkä lisäksi vain pisteen päässä Pittsburgh Penguinsin megatähden takana seuraa kolmikko Leon Draisaitl, Nathan MacKinnon ja Johnny Gaudreau.

Tilanteen harvinaislaatuisuutta korostaa se, että viimeisen vuosikymmenen aikana 100 pisteen raja on rikottu vain 15 kertaa. Vertailun vuoksi, yksistään kaudella 1992-93 kyseisen haamurajan rikkoi 21 pelaajaa! Tämä kertoo osaltaan siitä, miten vaikeaksi maalinteko on sittemmin NHL-tasolla muuttunut.

Pistepörssin kärkimies Kutsherov puolestaan on tällä hetkellä 130 pisteen vauhdissa – temppu, johon on ylletty viimeksi Mario Lemieuxn toimesta kaudella 1995-96.

Myös suomalaiset ovat olleet isosti mukana ennätystalkoissa, sillä henkilökohtaiset piste-ennätykset on laitettu romukoppaan lähes jokaisen suomalaisen kärkipelaajan tapauksessa.