Montrealin suomalaishyökkääjä summaa tapahtumarikasta kauttaan: ”Voisin kirjoittaa siitä kirjan”

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemen ura ammattilaiskiekkoilijana käynnistyi raketin lailla viime kesänä Montreal Canadiensin varattua miehen yllättäen jo NHL:n varaustilaisuuden kolmantena nimenä.

Porilainen nappasi samantien paikan NHL:n puolelta, minkä jälkeen 18-vuotias taituri on nakutellut debyyttikaudellaan toistaiseksi pelaamissaan 67 ottelussa lupauksia antavat tehot 11+21=32. Kotkaniemi myöntää ensimmäisen kauden jääkiekon mekassa olleen vauhdikas.

– Voisin kirjoittaa kirjan siitä! Tämä on ollut pitkä vuosi. Asioita tapahtuu nopealla tahdilla, Kotkaniemi summasi TSN:lle maanantaina.

Joukkueen päävalmentaja Claude Julien jarruttaa tahtia hieman viime viikolla tiputtamalla nuorukaisen katsomon puolelle kahden pelin ajaksi. Väsymys on tässä vaiheessa luonnollinen seuralainen nuorelle pelaajalle, joka on kolunnut läpi tulokasleirityksistä alkaen kaikki mahdolliset kissanristiäiset jo ennen varsinaisen NHL-kauden alkua.

– Valmentaja tietää mitä hän tekee ja luotan täysin häneen. Ehkä hän katsoo, etten ole ollut täysin parhaimmillani viime viikkoina ja haluaa lepuuttaa minua. Oli hyvä saada alle vähän huilia, Kotkaniemi myöntää itsekin ja jatkaa olonsa olevan nyt raikkaampi.

– Ehdottomasti! Ja myös hieman tylsistynyt, Kotkaniemi hymyilee ja jatkaa edellisen viikon huilin osuneen kohdalleen ”joskus 10-vuotiaana”.

Levänneitä pelaajia Montreal totisesti tarvitseekin, sillä joukkue taistelee NHL-runkosarjan viimeisten viikkojen aikana verisesti idän viimeisistä pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä joukkue majailee 79 pisteessä tasapistein viimeistä villi kortti -paikkaa hallussaan pitävän Columbus Blue Jacketsin kanssa.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!