Montrealiin viides suomalainen Liigasta? NHL-toimittaja väläytti mielenkiintoisen skenaarion

© Kuva: Juha Tamminen

Lähes koko kauden sivussa jalkavamman takia ollut KalPan hyökkääjä Joni Ikonen on tehnyt loistavan paluun Liiga-kaukaloihin.

Tammikuussa tämän kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut 19-vuotias taituri on summannut 13 pelissään komeat tehopisteet 5+5=10.

KalPan kausi päättyy ensi viikon torstaina, koska joukkue ei päässyt pudotuspeleihin. Ikosella luulisi olevan vielä pelihaluja KalPan kauden päätyttyäkin.

The Athletic -lehden toimittaja Mitch Brown näkee, että Montreal Canadiensin vuoden 2017 toisen kierroksen (58.) varauksen pelit jatkuisivat KalPan kauden päätyttyä Mestiksen pudotuspeleissä tai sitten Canadiensin AHL-seurassa Laval Rocketsissa.

– On olemassa vaihtoehto, että hän siirtyisi Laval Rocketsiin, jolla on vielä 14 runkosarjaottelua jäljellä KalPan kauden päätyttyä. Vaikka Laval ei ole pääsemässä pudotuspeleihin, olisi Ikonen haluttu lisäys AHL:n kolmanneksi vähiten maaleja tehneeseen joukkueeseen, Brown arvelee.

Ikosen kehitys on junnannut jo pitkään paikallaan, eikä viime kesällä tullut paha jalkavamma ainakaan auttanut asiaa.

– Onnella on niin iso osa kiekkolupauksen kehityksessä. Sitä Ikosella ei ollut viime vuonna, sillä hänellä oli koko Liigan huonoimpia laukausprosentteja. Myöskään loukkaantuminen ja lähes koko kauden sivussa oleminen ei auttanut kehitystä. Epävakaa kehittyminen ei ole kuitenkaan poistanut Ikosen taitoja. Hän on silti yksi lahjakkaimpia Canadiensin lupauksia, Brown sanoi.

Canadiensin organisaatiossa pelaa ennestään peräti neljä suomalaista, joten Ikosen on varmasti helppo tulla Lavaliin, joka sijaitsee Montrealin esikaupungissa.