Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen laittoi NHL:n siirtorajalla helmikuun lopussa kaiken peliin vahvistaen joukkuettaan runsaasti kevään pudotuspelejä silmällä pitäen.

Siirtohuhuissa pyörineet tähtipelaajat – hyökkääjä Artemi Panarin ja maalivahti Sergei Bobrovski – pidettiin joukkueessa ja rosteriin hankittiin Ottawa Senatorsista hyökkääjät Matt Duchene ja Ryan Dzingel, New York Rangersista puolustaja Adam McQuaid ja New Jersey Devilsistä maalivahti Keith Kinkaid.

Hankinnat vaikuttivat kuitenkin sekoittaneen sinitakkien pelin ja parhaillaan joukkue viilettää kolmen ottelun tappioputkessa.

Itäisen konferenssin viimeisellä pudotuspeleihin vievällä villi kortti-paikalla olevaan Montreal Canadiensiin ei toki ole matkaa kuin piste, mutta merkit Blue Jacketsin peli-ilmeessä ovat huolestuttavat.

Kekäläinen latasikin The Athletic-lehden haastattelussa suoraan oman mielipiteensä seuran tilanteesta.

– Meidän on alettava pelata kuten joukkue. Tällä hetkellä näytämme ryhmältä yksilöitä jotka vetävät eri suuntiin. Emme näytä joukkueelta, Kekäläinen toteaa.

Suomalaispomo vakuuttaa, että joukkueen päävalmentaja John Tortorellalla on haastavassa tilanteessa täysi tuki takanaan.

– ”Torts” on ollut valmentajamme jo kauan ja on meille erittäin hyvä luotsi. Hän on vienyt meidät pudotuspeleihin jo kahdesti peräkkäin ja on erittäin kokenut valmentaja tähän liigaan, Kekäläinen painottaa.

Blue Jackets metsästää pisteitä seuraavan kerran varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa, jolloin se kohtaa vieraskaukalossa Vancouver Canucksin. Joukkueella on runkosarjaa vielä kahdeksan ottelua jäljellä.