Menikö tämä ohi? Tappara-tähti nousi uskomattomalla listalla – jätti Raimo Helmisen taakseen

© Kuva: Juha Tamminen

Viime viikolla päättyneen Liigan runkosarjan loppupuolella Tapparan Kristian Kuusela pisti kaikessa hiljaisuudessa historiankirjat uuteen uskoon. Kirvesrintojen konkarin koko uran saldo 891 runkosarjan pelissä on kunnioitettava 235+350=585.

Tuo pistemäärä on peräti kahdeksanneksi eniten runkosarjassa kautta aikain ja eniten aktiiveista. Kuuselan edellä kolmantena on uransa lopettanut Ville Vahalahti, joka ei pelannut tällä kaudella lopulta peliäkään.

Seinäjoelta lähtöisin olevan 36-vuotiaan hyökkääjän taakse puolestaan jäi runkosarjan loppupuolella legendaarinen Raimo Helminen. Kuusela jätti syöttökoneen taakseen neljän pinnan turvin. Helminen paiskoi urallaan 751 runkosarjan kamppailussa tehot 161+420=581.

Kuuselan jälkeen seuraavaksi tehokkaimmat aktiivipelaajat ovat sijojen 17-18 Juha-Pekka Haataja ja Eric Perrin. Sekä KooKoo- että JYP-pelaajat ovat keränneet 532 pistettä.

Liigan kaikkien aikojen pistepörssin runkosarjojen osalta näet sarjan sivuilta.