Kesällä Toronto Maple Leafsiin siirtynyt John Tavaresia ei muistella lämmöllä New Yorkissa. Islandersin ykkössentteri jätti tarttumatta seuran anteliaaseen jatkosopimustarjoukseen, vaan päätti lähteä kotikonnuilleen Torontoon.

Siirron jälkeen niin Islanders-pelaajat kuin fanitkin ovat laukoneet kovia kommentteja Tavaresin suuntaan. Toissa yönä Tavares palasi vanhaan kotiluolaansa ja negatiivista kommentteja sateli kovaa tahtia.

Torontosta on annettu paljon tukea parjatulle Tavaresille. Harvinaisen innokas kannattaja ehdotti jopa merkkipäivää kiekkotähdelle ja käski ihmisten levittää Tavares-päivän hashtagia. Mikä yllättävämpää, kaupungin pormestari innostui ideasta.

– Älä anna vihaajien masentaa, Tavares. Olet nyt kotona ja olemme ylpeitä, että olet täällä Torontossa, pormestari John Tory kirjoitti Twitterissä ja liitti loppuun Tavares-päivän hastagin.

Tavaresin puolustaminen on herättänyt runsaasti närkästystä muualla NHL:ssä. Useat fanit ovat ilmaisseet, että 11 miljoonaa vuodessa tienaava jääkiekkotähden pitäisi kestää haukut ilman paapomistakin.