McDavidin ja Tavaresin jalanjäljissä megatähdeksi: 15-vuotias lupaus sai hurjaa kunniaa – ”Tuleva NHL-ykkösvaraus”

© Kuva: Getty Images

Kanadan juniorisarja OHL tiedotti perjantaina, että 15-vuotias kiekkolupaus Shane Wright on saanut Kanadan jääkiekkoliitolta erityisluvan olla yhden vuoden normaalia aikaisemmin mukana OHL:n varaustilaisuudessa.

Vuonna 2004 syntynyt hyökkääjä liittyy todella erityislaatuiseen kerhoon, sillä OHL:n historiassa vain neljä pelaajaa on saanut vastaavan kunnianosoituksen.

Alle 16-vuotiaana OHL:ään on hyväksytty vain John Tavares, Aaron Ekblad, Connor McDavid sekä Sean Day viimeisimpänä vuonna 2013.

Supertähdiksi OHL-vuosien jälkeen kehittyneet Tavares, Ekbald sekä McDavid ovat kaikki NHL:n ykkösvarauksia, kun taas 21-vuotias Day on New York Rangersin kolmannen kierroksen (81.) varaus, joka on seilannut tällä kaudella farmin ja farmin farmin välillä.

– Olemme hallinneet tätä prosessia jo vuodesta 2005 lähtien, jonka jälkeen olemme valinneet Tavaresin, Ekbladin, McDavidin ja Dayn. Olen ollut jatkuvasti aivan äimänä, kuinka kokonaisvaltaisia nämä erityiset pelaajat ovat olleet. Sen ansiosta, että Wright menestyy koulussa, että myös jäällä, hän ansaitsee kuulua tähän erityiseen joukkoon, Kanadan jääkiekkoliiton pomo Phillip McKee hehkutti tiedotteessa.

183-senttinen ja 83-kiloinen Wright on tehnyt tällä kaudella hirmuista tuhoa AAA-sarjaa pelaavassa Mills Flyers Minor Midgetin joukkueessa. 72 ottelun jälkeen nuorukaisella on kasassa älyttömät tehot 66+84=150.

TSN:n kokenut toimittaja Bob McKenzie uskoo, että Wright on jo nyt suurimpia suosikkeja NHL:n vuoden 2022 varaustilaisuuden ykkösvalinnaksi.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…