Sensaatimaisen kauden New York Islandersissa pelannut ruotsalaismaalivahti Robin Lehner ei muistele lämmöllä aikaansa miehen edellisessä seurassa Buffalo Sabresissä.

Kolme kautta Niagaran kupeessa viettänyt 27-vuotias maalivahti jäi viime kauden jälkeen ilman jatkosopimusta ja solmi sittemmin yksivuotisen, 1,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Islandersin kanssa.

Aiemmin lääke- ja alkoholiriippuvuudestaan avautunut Lehner pelaakin nyt elämänsä kautta miehen muodostettua koko kauden ajan NHL:n parhaan maalivahtikaksikon yhdessä Thomas Greissin kanssa. Ruotsalaistähti vertaileekin Islandersin ja Sabresin eroja paljon suorin sanoin.

– Fiilis on tällä kaudella yleisesti erilainen. Meillä on hauskaa ja joukkueessa on positiivinen ilmapiiri. Ilmapiiri ei ole negatiivisuuden ympäröimä. Se oli yksi vaikeista asioista Buffalossa – negatiivisuuden ilmapiiri, Lehner täräyttää piikin vanhaa seuraansa kohtaan Newsdayn haastattelussa.

– Aika Buffalossa valmisti minua hyvin pelaamiseen New Yorkissa. Asiat siellä eivät olisi voineet olla huonommin. Ihmiset buuasivat meille jo ennen ottelun alkua. Fanikunta siellä on uskomattoman intohimoinen, mutta se saattoi tuntua kurjalta kaukalossa, Lehner viittaa Buffalon jatkuvaan häviämiseen.

Tällä kaudella Lehnerin uralla on vaikeiden kausien jälkeen menossa todellinen lentokeli. Bill Masterton -palkintoon Islandersin riveistä ehdolla oleva maalivahti saatetaan palkita runkosarjan päätteeksi myös William M. Jennings-palkinnolla vähiten maaleja runkosarjassa päästäneenä maalivahtina yhdessä aisaparinsa Greissin kanssa.