Liigan puolivälieräennakot: Näin käy Tappara-Lukko-sarjassa

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan pudotuspelit jatkuvat loppuviikosta puolivälierillä. SuomiKiekko-sivuston Toni Tuomala ja Miska Miettinen ennakoivat jokaisen otteluparin joukkueet, ja antavat omat näkemyksensä siitä, kuinka kussakin taisteluparissa käy.

Tässä artikkelissa käydään läpi runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Tapparan ja seitsemänneksi päätyneen Lukon välinen sarja.

Tappara – Lukko

(Runkosarjan voitot 2-2)

Tappara:

Miettinen – Tappara näytti synkän syksyn jälkeen, että se pystyy ja osaa olemaan huippujoukkue Liigassa – joskus jopa heikommallakin suorittamisella. Tätä ei pidä ottaa joukkueen seuraajien keskuudessa mitenkään tylytyksenä, vaan pikemminkin päinvastoin. Kirvesrintojen runko pursuaa nimimiehiä ja on täten pelottavan kova ”tavallisena marraskuun tiistai-iltanakin”.

Toisaalta tamperelaisjoukkue on myös haavoittuvainen. Kenties kaikkein haavoittuvaisin kärkilaumoista. Synkkä syksy, viime vuoden lopulla jopa kuuden ottelun tappioputki ja yksittäiset uskomattomat sukeltamiset – esimerkiksi Pelicansia vastaan 1-7 nokkaan ja KooKoolta 3-8 käkättimeen – todistavat sen.

Tuntui, että Tapparalta jäi runkosarjassa jotain piippuun. Esimerkiksi keväällä korostuvat yli- ja alivoima eivät olleet tilastollisesti parasta. Siltikin sijoitus oli kakkonen.

Edelleen. Tamperelaiset pystyvät koviin tekoihin ja hienoihin tuloksiin, vaikka kaikki palaset eivät olisikaan kohdallaan. Mitähän keväällä tapahtuu, jos palaset asettuvat paikoilleen?

Tuomala – Tappara nousi katastrofisyksyn jälkeen runkosarjan kakkoseksi. Silti en usko, että joukkue niittää tänä vuonna menestystä. Jotakin puuttuu.

Joukkueen hyökkäyksestä löytyy paperilla runsaasti leveyttä. Varsinaisia tähtipelaajia ei kuitenkaan Kristian Kuuselan lisäksi ole. Jarkko Malinen, Antti Erkinjuntti ja Tomas Zaborsky ovat kaikki jälleen vuoden vanhempia ja vuoden verran kauempana huipputasostaan.

Pakkikalustoltaan Tappara puolestaan kuuluu heittämällä Liigan eliittiin. Takalinjoilta ei ole kuitenkaan tullut hirmuisesti tulitukea pistetehtailun muodossa. Tähän Teemu Suhosen hankinta tuo helpotusta.

Tiimalasissa alkaa hiekka käymään vähiin Tapparan uskollisten runkopelaajien kohdalla. Uskon, että tutulla valmennuksella joukkue vielä kerran yltää mitalipeleihin, mutta sitten koittavat kokonaan uudet ajat.

Lukko:

Miettinen – Lukko on mystinen joukkue. Parhaimmillaan se on jopa sarjan ykkösjoukkueita pelillisesti, mutta huonon päivän ero parhaaseen on liian suuri. Jos oli Tappara mainittujen esimerkkien perusteella odotuksiin nähden ailahteleva, niin samaa voi sanoa Lukostakin.

JYPiä vastaan 1. kierros hoitui rutiinilla, vaikka Jyväskylän reissu olikin katastrofi. Toisaalta 1-4-tappiokaan ei sekoittanut Lukon pasmoja. Se on jännä nähdä, että olivatko 1. kierroksen pelit hyöty vai haitta raumalaisille? Tehojen jakautumisten ja mahdollisesti itseluottamuksen nousun takia hyöty. Veitsi kurkulla -pelaaminen on jo tuttu juttu tältä keväältä.

Joukkueessa on pelottavan paljon tulivoimaa, jos Janne Keränen, Arttu Ilomäki sekä sarjan kenties paras ulkomaalaiskaksikko Justin DanforthBrandon DeFazio ja muut kärkinimet saavat parhaansa irti.

Näkemykseni mukaan sekä Tapparalla että Lukolla jäi kaikkein paras suorituskyky turhan usein piiloon runkosarjassa. Kumpi saa sen – eli tasaisen huippusuorittamisen – nopeammin ja paremmin esiin?

Tuomala – Lukko on monella tapaa Tapparan vastakohta. Joukkue on nuori, ja leveys löytyy puolustuksen sijaan hyökkäyksestä. Pakkikalustolla mitattuna Lukko kuuluu Liigan heikoimpaan ainekseen.

Maalivahtien osalta joukkueet ovat kuitenkin samassa tilanteessa. Lukko on luottanut Lassi Lehtiseen, kun taas Tappara antoi päävastuun Christian Heljangolle. Kumpikaan nuori veskari ei pelannut kehuttavaa runkosarjaa. Annan maalivahdeissa kuitenkin edun Tapparalle.

Raumalaiset tulevat varmasti antamaan kovan vastuksen kirvesrinnoille. Keränen on tunnetusti pudotuspelipelaaja, ja hänelle löytyy runsaasti tulitukea Lukon ulkomaalaisvahvistuksista. Tapparan kokenut joukkue on kuitenkin meritoitunut pudotuspeliryhmä, ja kun panokset kovenevat, uskon nuoremman Lukon jäävän vielä kakkoseksi.

Näin käy: Tapparan perustaso on kuitenkin piirun verran edellä. Tämä kevät ei ole vielä Ville Heinolan sekä Lehtisen ja muiden nuorten kulta-aikaa. Tamperelaisten tulivoima on niin kova, että Lukko murtuu kesälomille voitoin 2-4.

Lue myös:
Liigan puolivälieräennakot: Näin käy Pelicans-HIFK-sarjassa
Liigan puolivälieräennakot: Näin käy TPS-HPK-sarjassa


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!