Lähellä on ollut, mutta kirkkain puuttuu – onko tässä jopa suurin suomalaissuosikki Stanley Cupiin? Taustalla vahva voimavara: ”Ovat ihan sekaisin”

© Kuva: Getty Images

Vaikka San Jose Sharksin Joonas Donskoin osalta päättyvä runkosarjakausi on ollut kaikkiaan haastava, voi hyökkääjä olla kesällä suuri juhlittu suomalaissankari. Ei liene ole yhtään tyhmästi väitetty, että haipaidat voivat juhlia jopa Stanley Cupia.

San Jose on omassa divisioonassaan toisena ja tällä kaudella joukkue on kerännyt jo 95 pinnaa. Sharks on yksi NHL:n viime vuosien menestyjistä ja ennenkaikkea tasaisimmista laumoista, vaikka se kirkkain onkin jäänyt saavuttamatta.

– Tämä on minulle nyt neljäs kausi San Josessa, ja joka vuosi olemme menneet pleijareihin – mutta emme ole vielä voittaneet. Finaaleissa olemme käyneet ja lähellä olemme olleet, tällä kaudella tehot 14+21=35 viimeistellyt raahelainen muistuttaa NHL:n suomenkielisen sivuston haastattelussa.

Aiemmista keväistä pystyy oppimaan, vaikka ne ovatkin päättyneet pettymyksiin. Lisäksi Donskoi muistuttaa siitä, että joukkueessa on pudotuspelikokemusta myös yksilötasolla.

– Nälkä on kova.

Kun alkukevät on jo pitkällä, ovat myös pudotuspelit ovella. Sen näkee.

– Täällä odotetaan pleijareita. Täällä on kyllä ihan mielettömät fanit. Se oli minulle yllätys, kun tulin tänne. En osannut odottaa, että täällä on näin hyvät fanit. Aina kun pleijarit alkavat, niin hallissa on tavallista enemmän meteliä ja fanit ovat ihan sekasin. Se on mahtavaa aikaa pelata.

Jos tuovat runkosarjamenestys ja alkavat isot pelit mausteensa arkeen, niin samaa voi sanoa Donskoin sopimustilanteesta. Hyökkääjän nykyinen pahvi loppuu kauden jälkeen – onko jatkosta ollut puhetta?

– Ei ole vielä ollut mitään puhetta. Pelataan tämä kausi ja katsotaan sitten, Donskoi oli sanonut aiemmin kertoen lisäksi henkilökohtaisista fiiliksistään.

Kaikista NHL-joukkueista Sharks on kerännyt pinnoja jopa viidenneksi eniten. Siinä mielessä otsikon kysymykseen vastaus voisi olla ”On”.

Edellä toki ovat Tuukka Raskin tähdittämä Boston Bruins ja Calgary Flames, jonka takalinjoilla Juuso Välimäki on luutinut satunnaisesti.