Liiga julkaisi nettisivuillaan mielenkiintoisen tilastopaketin, joka käsitteli runkosarjan viimeisen täyden kuukauden, eli helmikuun tilastollisesti parhaita pelaajia. Yksilöiden myötä pinnalle nousivat ehkä vähemmän yllättäen sarjakärki Kärpät ja vastaavasti yllättäjä Pelicans.

Kymmenestä merkittävästä tilastosta peräti seitsemän kärkisijan kuittasi joko oululaisten tai lahtelaisten pelaaja.

Pistepörssin kärki helmikuussa oli Kärppien Aleksi Heponiemi, puolustajien vastaavan tilaston ykköset olivat Pelicansin Mikko Kousa ja Oliwer Kaski. Pistekeskiarvoltaan väkevin oli lahtelaisten Jesse Saarinen ja maalintekijöiden ykkönen Heponiemi sekä HPK:n Jere Innala.

Syöttöpörssin kärkeen ponnahti vakuuttavan paluun Liigaan tehnyt Kärppien Jussi Jokinen, parhaaseen tehotilastoon puolestaan pystyi hänen joukkuekaverinsa Jani Hakanpää (kuvassa). Myös maalivahtitilaston kärki oli kärppä – eli Jussi Rynnäs.

Ainoastaan laukaisu-, aloitus- ja peliaikatilaston ykkössija meni jonkun muun kuin Kärppien tai Pelicansin pelaajan haltuun.

Jutun tarkempine tilastoineen näet täältä.

Vaikka tilastot ovat henkilökohtaisia, kertovat ne jotain kieltä voimasuhteista. Kyseisten joukkueiden yksilöt ovat heräämässä lumien sulamisen aikaan pudotuspelien lähestyessä.

Liigakausi jatkuu perjantaina kello 18.30 alkavalla kierroksella.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:
Liigassa härski tuomarivirhe: Kärpät sai kärkipelissä lahjamaalin – ”Nillitetään pikkuvioista kotisohvalla”

Huimaa dominointia: Aleksi Heponiemi tekemässä Kärpät-historiaa – myös muut faktat ällistyttävät