Hanansa kunnolla auki saaneen ja jatkosopimuksen tehneen hyökkääjän vati nurin – sai tuntuvan kakun Liigassa

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga tiedotti nettisivuillaan, että sarjan kurinpitodelegaatio on määrännyt Ässien Mikko Salmiolle kolmen ottelun pelikiellon viime lauantain Lukko-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta poikittaisesta mailasta.

Hyvävireinen hyökkääjä huilaa siis Liigassa viimeiseksi jäävän porilaislauman tämän viikon kolme matsia.

Kuten oheinen video todistaa, iski Salmio Lukon maailmanmestaripakki Ville Heinolaa avauserässä poikittaisella mailalla ylävartaloon.

Se on tietysti sanomattakin selvää, ettei hyökkääjän tempauksessa ollut minkäänlaista tolkkua.

Salmion itsensä kannalta kakku tuli karuun saumaan. Hyökkääjä oli ensinnäkin vasta viime viikolla kirjoittanut jatkosopimuksen padan kanssa, ja lisäksi hän on viime aikoina roihahtanut liekkiin Liigassa.

Vaikka hyökkääjä iski kauden ensimmäisen tehopisteensä vasta 5. joulukuuta, on tämä kausi hänen uransa kolmanneksi tehokkain – siitäkin huolimatta, että Ässät on pelannut kärjistetysti illasta toiseen järkyttävän huonosti.

Nuorten maailmanmestari Heinola puolestaan on jo nyt iso osa Lukon pakistoa. Puolustaja on raumalaisten sisäisen tehopörssin kakkonen lukemin +9.

Liigassa pelataan keskiviikkona viisi ottelua kello 18.30 alkaen. Lukko matkaa TPS:n vieraaksi Turkuun ja Ässät Tapparan vieraaksi Tampereelle.