Boston Bruinsin tähtihyökkääjä David Pastrnak joutui taannoin olemaan peräti viisi viikkoa poissa kaukaloista loukattuaan seuran sponsorin järjestämien illallisten päätteeksi sormensa. (lue uutinen täältä)

Tshekki palasi kaukaloihin lopulta 19.marraskuuta ja jälki on ollut – jos mahdollista – vieläkin hurjempaa, kuin ennen loukkaantumista.

Viidessä ottelussa 22-vuotias laituri on paukuttanut peräti 11 (5+6) tehopistettä ja koko kauden saldo on nyt 61 ottelun jälkeen 77 (36+41) pinnaa.

Pastrnak paljasti bostonilaisen radioasema WEEI:n toimittaja Matt Kalmanin mukaan, että joutui poissaolonsa aikana myös torjumaan äitinsä tarjouksen tulla auttamaan ja pitämään huolta pojastaan tämän toipumisen aikana.

Syy oli kohtalaisen hupaisa.

– Jouduin sanomaan, ettei hän voi tulla, sillä olisin ollut muuten kaukaloihin palatessani varmaankin 20 paunaa (noin yhdeksän kiloa) painavampi, Pastrnakin kerrotaan todenneen.

Tshekki pystyi tosin vammastaaan toipuessaan käymään jäällä, joten ehkä mahdollisia liikakiloja ei äidin loihtimista herkuista nauttiessa olisi sittenkään tullut.