Aleksander Barkov ja suomalaisen kipparoima Florida Panthers kokivat NHL:ssä yöllä raskaan pettymyksen. Joukkue otti kuolemanottelussa lukua Montreal Canadiensilta numeroin 1-6 menettäen saumansa pudotuspeleihin.

Habs on juurikin viimeisellä jatkajan paikalla nyt 90 pinnan turvin. Floridalla pisteitä on kasassa 78, kun kautta on jäljellä enää viiden pelin verran.

Ottelun ja Floridan kohtalon yksi ratkaisijoista oli Montreal-torjuja Carey Price. Hän otti 33 koppia ja sai valinnan pelin kolmostähdeksi.

– Tietysti heidän maalivahtinsa on yksi maailman parhaista. Hänelle on annettava kehuja, Barkov mietti Panthersin kotisivuilla.

Florida on sulanut pahimpaan mahdolliseen aikaa järkyttävimmällä mahdollisella tavalla. Nyt kolmessa edellisessä pelissä se on päästänyt jokaisessa vähintään kuusi maalia ja viiden edellisen ottelun maaliero on karu 15-26. Omissa on kilissyt liikaa ja pinnoja on näissä viidessä kamppailussa kertynyt vain kaksi.

– Meidän olisi pitänyt pelata paremmin puolustuksellisesti. Meidän ei olisi pitänyt antaa heille niin paljon mahdollisuuksia.

– Nämä ovat samoja virheitä, jotka toistuvat jokaisessa pelissä. Puhumme niistä päivittäin ja koitamme karsia niitä.

LUE PELISTÄ MYÖS:
Suomalaishyökkääjän onetimer kylvi tuhoa NHL:ssä – piste-ennätys pian pistetty uusiksi