Syy NHL:n suomalaislupauksen farmikomennukselle selvisi: ”Emme halua hänen vain selviytyvän – haluamme hänen loistavan”

© Kuva: Getty Images
Jättikerroin 50,00 Teemu Pukin maalille

Chicago Blackhawksin 19-vuotiaan suomalaispuolustaja Henri Jokiharjun kausi Pohjois-Amerikassa on ollut täynnä tapahtumia.

Uusin käänne kauteen saatiin eilen, kun Blackhawks ilmoitti puolentoista vuoden takaisen 1. kierroksen varauksensa hakevan vauhtia AHL:n puolelta farmiseura Rockford Icehogsista.

Vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta Suomen paidassa juhlinut Jokiharju on aloittanut uransa taalajäillä pisteiden valossa kelvollisesti, sillä 37 otteluun kasassa ovat tulokaspuolustajalle mukavat tehot 0+12.

Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton kertoi nyt The Athleticille todellisen syyn suomalaispuolustajan passittamiselle rautaliigaan.

– Haluamme Jokiharjun pelaavan isoja minuutteja eri tilanteissa. 19-vuotiaana hänellä on vielä fyysisiä puutteita. Emme halua hänen pelaavan pelkästään selviytyäkseen. Haluamme hänen loistavan, Colliton avaa seuran suunnitelmia tulevaisuuden talenttinsa suhteen.

Farmikomennus on samalla jatkumoa vuodenvaihteen ”MM-kisakomennukselle”. Jokiharjun tulo Nuorten Leijonien avuksi kun oli pitkälti Chicagon seurajohdon toive nuorukaisen vastuun lisäämiseksi ja itseluottamuksen kasvattamiseksi.

Jättikerroin 50,00 Teemu Pukin maalille