NHL:n tulokaspalkinnosta on käyty kiivasta sekä kovatasoista taistelua tällä kaudella.

Ylivoimaisena ennakkosuosikkina pidetään Vancouver Canucksin ruotsalaishyökkääjää Elias Petterssonia, joka on nakuttanut 42 peliin kovat tehot 23+23=46.

Petterssonin kovimpia haastajia ovat Buffalo Sabresin ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin sekä Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen.

Monet pitävät tätä kolmikkoa lähes varmoina Calder-finalisteina, mutta ainakin yksi uusi nimi on kuitenkin noussut mukaan taisteluun: Carter Hart.

Philadelphia Flyersin 20-vuotias maalivahti on tehnyt uskomattoman esiinmarssin NHL:ään, kun 16 ottelun jälkeen hänellä on kova torjuntaprosentti 92,5. Kanadalaisvahti on torjunut huimilla esityksillään surkean Flyers-joukkueen mukaan itäisen konferenssin pudotuspelitaisteluun.

Hartin huikeat esitykset palkittiin maanantaina, kun hänet valittiin NHL:n viime viikon toiseksi tähdeksi.

Vire jatkui myös tällä viikolla, kun hän venyi tiistaina kiekon eteen 41 kertaa Flyers voittaessa Vancouver Canucksin lukemin 2-1. Supertulokas Pettersson jäi ottelussa kokonaan ilman tehopisteitä.

Erityisesti nuoren Flyers-vahdin älytön torjunta ottelun lopussa sai monet haukkomaan henkeä. (Katso video ylhäältä.)

– Hän on ollut huomionarvoinen. Se torjunta lopussa… Hän tekee ihmetekoja jäällä. Hyvä, että meillä on hänet maalinsuulla, Flyers-sentteri Sean Couturier kehui pelitoveriaan NBC Sportsille.

Hartilla on takana vasta 16 ottelua NHL:ssä, joten hän tarvitsee vielä runsaasti lisää pelejä alleen, jotta ehdokkuus tulokaspalkintoon olisi edes teoreettinen. Nuorukaisella on kuitenkin loistava tilaisuus seuraavan kahden kuukauden aikana näyttää kuuluvansa kolmen parhaan NHL-tulokkaan joukkoon.