Murskavoitto ei kertonut vielä mitään Jokereiden nykykunnosta – asiantuntija: ”Eihän se ole mittari”

Jokerit päättää KHL:n runkosarjakautensa perjantaina kotiotteluun Dinamo Minskiä vastaan. Perjantain ottelu toimii samalla kenraaliharjoituksena heti maanantaina käynnistyvään pudotuspelisarjaan Dynamo Moskovaa vastaan.

Jokerit palasi maanantaina kolme perättäisen tappion jälkeen voittokantaan 5-4-kotivoitolla Spartak Moskovasta. Keskiviikkona Jokerit latoi Hartwall Arenan taululle murskalukemat 7-1 liigajumbo Slovan Bratislavaa vastaan. Viasatin KHL-asiantuntija Antti-Jussi Niemen mukaan keskiviikon ottelu toimi Jokereille hyvänä maalintekoharjoituksena, vaikka vastus ei ollutkaan pudotuspeliluokkaa.

– Eihän se ole mittari, kun siellä on nuori poika maalissa ja kolme kenttää. Toisaalta oli hyvä paikka harjoitella ylivoimaa ja Jokerit sai siinä onnistumisia. Hyökkäyspelin rytmeissä on ollut mielestäni ongelmia, se on ollut vähän sekasortoista. Siinä mielessä (Slovan Bratislava) oli hyvä vastus harjoitella, Niemi toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit teki Bratislavaa vastaan kaksi ylivoimamaalia viidellä yrityksellä. Lisäksi Oliver Lauridsen laittoi 7-0-lukemat taululle alivoimalla.

– Kyllähän itseluottamus on kaiken A ja O, kun playoffeihin lähdetään. Onnistumiset ruokkivat aina sitä itseluottamusta, samoin tuollainen hieno voitto, pitkällä urallaan erityisesti Jokereiden luottopuolustajana tutuksi tullut Niemi muistuttaa.

Myöskään perjantain ottelussa Dinamo Minskiä vastaan varsinaisia pelillisiä panoksia ole kummallakaan joukkueella.

– Sama tilanne on tässäkin ottelussa: Minskillä ei ole mitään panosta eikä periaatteessa Jokereillakaan. Tärkeintä on oikeastaan pysyä terveenä. Ei siellä varoa voi, mutta tyhmäkään ei tarvitse olla, Niemi toteaa.

Niemen mukaan Jokereiden pelissä näkyy sen oma pelisapluuna. Pudotuspelejä edeltävän viikon kolme ottelua toimivat tämän sapluunan vahvistamisena. Erityisasemassa on erikoistilannepelaamisen hiominen täyteen terään.

– Parannettavaakin vielä on. Oman pään puolustuspeli, tietty jämäkkyys siinä. Merkkauspeli niin, että siinä keskellä ei saa olla vapaita miehiä. Toisaalta nämä asiat kaikki tietävät. Voi olla, että tällaisissa ns. merkityksettömissä peleissä niihin ei kiinnitetä niin huomiota, mutta Dynamoa vastaan sen on pakko olla kunnossa, Niemi muistuttaa.

Jokerit – Dinamo Minsk -ottelu alkaa perjantaina klo 18.30. Suora lähetys Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa alkaa ennakkostudiolla klo 18.00.

Kimmo Mäkinen