Jukka Jalonen kertoo, että Leijonat harkitsi jo nyt nuoren kultaleijona Aleksi Heponiemen nostamista A-maajoukkueen mukaan.

Leijonat jatkaa pelejään helmikuun alussa Ruotsin EHT-turnauksessa. Joukkuessa nähdään yksi Nuorten Leijonien kultamitalisti, kun Oskari Laaksonen viilettää pakistossa. Hän ei ollut ainoa valittu nimi – aiemmin Jalonen paljasti, että TPS:n Kaapo Kakko olisi ollut mukana ilman loukkaantumista. Ja vain tovi joukkueen julkaisun jälkeen Kärppien Rasmus Kupari joutui jäämään sivuun jengistä.

Kolmikon ohella Heponiemi pyöri pitkään valintapuheissa mukana. Ja syystä – nuorukainen oli Nuorten Leijonien paras pistemies MM-kultaan päättyneessä turnauksessa. Sen ohella nuorukainen pelaa upeaa kautta Kärpissä.

– Kyllä me häntäkin tähän mietittiin. Tällä kertaa ei päädytty häntä ottamaan tähän, mutta on pelaaja, joka tulee varmasti pelaamaan NHL:ssä. Ja toivottavasti A-maajoukkueessakin, Jalonen paljastaa Leijonat.comin haastattelussa.

Heponiemi on iskenyt nyt Liigassa 36 peliin tehot 10+21=31. Hän on alle 20-vuotiaiden pistepörssin ykkönen Liigassa.

– Kaikki tietävät hänen kykynsä pelata. Jos miettii, mitä hän Kärpissä on tällä kaudella esittänyt, voidaan puhua tulevaisuuden nimestä. Siitä ei ole kahta sanaa, Jalonen hehkuttaa.

Lähde: Lue Leijonat.comin alkuperäinen haastattelu tästä