Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen on tehnyt ryminällä nousun NHL:n eliittiin tällä kaudella.

22-vuotias hyökkääjä on summannut 50 ottelussaan uskomattomat 23 maalia ja 74 tehopistettä, jolla irtoaa koko NHL:n pistepörssin toinen sija.

Rantasen tulokassopimus päättyy tähän kauteen ja on sanomattakin selvää, että Nousiaisista kotoisin olevaa taituria odottaa massiivinen palkankorotus.

TSN:n toimittaja Darren Dreger sai tietoonsa, että Avalanche ja Rantanen kävivät neuvotteluja kauden alussa, mutta silloin puhuttiin aivan eri summista, kun tulevana kesänä saatetaan puhua.

– Minulla on teille pieni tarina Mikko Rantasesta. Enkä ole tässä nyt kriittinen Avalanche GM Joe Sakicin tai hänen johtoporrastaan suuntaan. Uskon kuitenkin, että he neuvottelivat Rantasen leirin kanssa jatkosopimuksesta ennen kauden alkua ja Avalanche tarjosi noin kuuden miljoonan dollarin palkkaa – tai hieman yli kuusi miljoonaa, Dreger kertoi Buffalo WGR 550 -radiokanavalla.

Kuuden miljoonan dollarin sopimustarjous ei miellyttänyt Rantasen pelaaja-agentin Mike Liutin korvaa, eikä myöskään NHL-toimittaja Dregerin.

– Se (tarjous) kuulostaa hieman matalalta… Jestas sentään, jos se oli matala silloin, niin se on aivan absurdi tällä hetkellä. Jossain vaiheessa kautta heillä on ollut keskusteluja ja puheissa on käynyt, että palkkatarjous nousisi kahdeksaan miljoonaan dollariin. Noh… Kahdeksan miljoonaa dollaria ei tule riittämään Rantasen saamiseen, Dreger jatkoi.

– NHL-pomot odottavat tällä hetkellä mitä Toronto Maple Leafs tekee Auston Matthewsin kanssa, koska hän asettaa markkinahinnan muille pelaajille, TSN:n toimittaja uskoo.

Dreger näkee, että Rantasen agentin kannattaisi takoa, kun rauta on kuumaa.

– En usko, että olisi aivan vääryys Rantasen leiriltä vaatia – en tiedä – vaikka 11 tai 12 miljoonaa dollarin palkkaa, Dreger latasi.