Chicago Blackhawksin suomalainen puolustajalupaus Henri Jokiharju antaa tällä hetkellä vakuuttavia näyttöjä farmiseura Rockford IceHogsin riveissä.

Tällä kaudella NHL:n puolella 37 ottelua tehoin 0+12 pelannut 19-vuotias on saalistanut farmiliiga AHL:ssä yhdeksään otteluun puolustajalle mainiot tehot 1+8. Nykyvirettä korostaa se tosiasiassa, että syöttöpisteistä peräti seitsemän on syntynyt viimeisessä neljässä pelissä!

Jokiharjun farmikomennuksella onkin ollut pitkälti se vaikutus, mitä Chicagon seurajohto toivoikin lähettäessään nuorukaisen farmiliigaan. Blackhawks haluaa päävalmentaja Jeremy Collitonin mukaan suomalaislupauksensa pelaavan AHL:ssä isossa roolissa ja eri tilanteissa sen sijaan, että fyysisesti vielä raakileen tasolla oleva puolustaja hoputettaisiin NHL-vauhtiin liian nopealla aikataululla.

Chicago päästi puolustajansa mukaan myös vuodenvaihteen nuorten MM-kisoihin, joissa Jokiharju oli suuressa roolissa Suomen napatessa MM-kultaa. Mies iski seitsemässä kisoissa pelaamassaan ottelussa tehot 2+3.

Seurajohdon pitkäjänteisyys kantaneekin hedelmää jo tulevalla kaudella, jolloin suomalaispuolustajan odotetaan tekevän läpimurtonsa myös taalakaukaloiden puolella.